pirmdiena, 2013. gada 6. maijs

Piedāvājums par labu sev.



Paņēmiens lai efektīgi „aizvērtu darījumu”  Tā būtība ir... Ka no brīža kad potenciālais klients izrāda interesi par Jūsu preci vai pakalpojumu Jūs (pārdevējs) sāk uzvesties un sarunāties ar pircēju tā, it kā tas jau būtu pieņēmis lēmumu par pirkumu.
Pārdevējs, it kā, izdara pieņēmumu, ka pircējs vēlas pirkt preci, nevis vienkārši painteresēties. Pārdevējs neiesaka nopirkt preci, bet atbalsta izdarīto izvēli.
Neuzdod jautājumu : Vai pirksiet ? Bet jautājumus (no sērijas) Cik daudz Jums ? Jums iesaiņot kā dāvanu? Maksāsit ar karti ? Kur Jums piegādāt ? u.t.t. – uzdod jautājumus kurus uzdotu ja darījums jau būtu noticis. Runā, nevis  kategorijās „JA” ,bet kategorijās „KAD” – it kā, par jau atrisinātu lietu – nevis „Ja Jūs izdarīsit pirkumu” ,bet kategorijā „Pēc tam kad Jūs izdarīsit pirkumu...” Pēc savas iniciatīvas aizpilda pasūtījuma formu un nejautā apmeklētājam vai viņš vēlas izdarīt pirkumu tikai norāda kas un kā jādara lai saņemtu pirkumu.
Īsāk sakot, uzvedas tā, kā darītu tad kad pircējs jau būtu pateicis „ŅEMU”
Pievērsiet uzmanību tam, ka Pārdevējs neizmanto nekādus manipulatīvus gājienus, viņam nav nepieciešams apgūt nekādas runas tehnikas, triku, jāpārvalda NLP tehnikas un studēt D.Karnegi grāmatas. (iesaku izlasīt)
Viņš uzvedas pavisam dabiski, dara to ko vienmēr – vienīgā starpība, ir tā ka Viņš negaida klienta piekrišanu, Viņš paredz to.
Vai tas darbojas vienmēr ? Protams ka NE ! Neeksistē paņēmiens ar 100% efektivitāti. Taču izmantojot „Piedāvājumu par labu sev „ spiediens izskatās pietiekami maigi, daļa pircēju to vispār nepamana  (gan jau, ka atcerēsities, šo pielieto daudzi). Ja kāds sāk protestēt, iebilst, ka negribu, nemaz negatavojos šo pirkt – Pārdevējs vienmēr var „ieslēgt atpakaļgaitu” atvainojiet ,Dieva dēļ! Es kļūdījos, es biju pārliecināts ka Jūs vēlaties pirkt šo lielisko DVD ar videokonferences „Knifi ,kā pārvērst  apmeklētāju pircējā ” ierakstu.Vēl ņemot vērā ka tam šodien ir atlaide,un tas maksā (videokonfences laikā ) 17,- LVL .un tas vēl nav viss, jo dāvanā Jūs saņemsit iespēju piedalīties, Pārdošanas procesu audita izspēlei savai firmai ,pilnīgi par velti.(piedalās visi kuri iegādājas DVD videokoferences laikā )
Un pāriet uz citu paņēmienu !
Ņem un dari !
P.S. Videokonference "Knifi, kā pārvērst apmeklētāju pircējā " 9 maijā plkst 21:00
http://1489944.videoconference.talkfusionlive.com/golive/m/LDQdXIpqw5MJpxRN

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru